Україна може стати лідером у сучасній зеленій енергетиці

Віце-президент Європейської комісії пан Франс Тіммерманс і прем’єр-міністр #України Денис Шмигаль нещодавно зустрілися, щоб обговорити енергетичну стійкість України та її післявоєнні перспективи як захисника європейського #GreenNewDeal.

Пан Тіммерманс і прем’єр-міністр України домовилися, що відбудова України має ґрунтуватися на принципах Нового зеленого курсу (New Green Deal), оскільки Україна має високі показники відновлюваної енергетики, які можна використовувати для зменшення залежності країни та Європи від російського викопного палива. Незабаром очікується підписання меморандуму, який відображатиме ці цілі.

 Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Виконавчий віце-президент Європейської комісії з питань Європейського зеленого курсу Франс Тіммерманс

Разом із представниками водневого та енергетичного секторів Європи запропонували план із 10 пунктів, «План відновлення Тіммерманса». План буде задіяний у відбудові України з головним  акцентом на секторі відновлюваної енергетики та ядерному потенціалі, а також на здатності України стати головним джерелом енергії у #водневому просторі.

Йорго Чацімаркакіс, генеральний директор Hydrogen Europe, сказав: «План відновлення Тіммерманса стане дороговказом, під яким Україна зможе відновитися, як процвітаюча, енергетично безпечна нація і стати ключовим учасником європейського енергетичного балансу. Маючи значний потенціал ВДЕ і вже надійну мережу газопостачання та аміаку, Україна готова повернути собі своє майбутнє та енергетичну незалежність».

Олександр Рєпкін, Президент «Української Водневої Ради» (УВР), сказав:

 "Україна має величезний потенціал, щоб стати одним із стратегічних джерел водню в чистому вигляді, або у складі товарів для ЄС"

Дивіться нижче відео про деякі з найцікавіших енергетичних проектів в Україні: