Українська енергетична індустрія звернулася до Європарламенту із проханням виключити з таксономії ЄС газ та ядерну енергетику

Енергетична асоціація «Українська воднева рада», коаліція «Енергетичний перехід», Українська вітроенергетична асоціація, Асоціація сонячної енергетики України, Українська асоціація відновлюваної енергетики, Біоенергетична асоціація України, Global 100% RE Ukraine та Stand With Ukraine написали відкритого листа до членів Європейського парламенту із проханням не надавати інвестиціям у нові проєкти газової інфраструктури або ядерної енергетики статусу «зелених» або сталих в інвестиційній Таксономії ЄС. Усе задля того, аби росія не отримувала додаткові мільярди прибутку, які підуть на фінансування кривавої війни проти України.

Газові та ядерні компанії, включно з російськими «Газпромом» і «Росатомом», активно лобіювали Додатковий Делегований Акт, який хибно визначає газові та ядерні проєкти як сталі інвестиції. Це може стати прибутковою можливістю для росії та допоможе фінансувати її військову агресію, водночас даючи ще більшу переговорну силу над Європою. Як наслідок, Таксономія ЄС ризикує не надати рекомендації щодо сталого інвестування, що поставить під загрозу репутацію Євросоюзу всередині та зовні. Європарламент уже ухвалив резолюцію про введення ембарго на імпорт російського газу та урану. Тепер настав час врахувати цю позицію, відхиливши Додатковий Делегований Акт.

Повний текст звернення українською та англійською мовами можна прочитати тут: https://bit.ly/3tD8eTl