Добірка новин світу: Європа, Німеччина, Індія, Шотландія, Південна Корея, США

INEOS оголосила, що інвестує понад 2 млрд євро в проєкти електролізу, щоб виробляти «зелений» водень з нульовим викидом вуглецю по всій Європі. Її перші заводи будуть побудовані в Норвегії, Німеччини та Бельгії, при цьому інвестиції також заплановані в Великобританії і Франції.
Першим побудують електролізер потужністю 20 МВт для виробництва «зеленого» водню в Норвегії. У Німеччині INEOS планує побудувати на своєму майданчику в Кельні більший електролізер потужністю 100 МВт.
Джерело: https://bit.ly/3pu2Lx2

Федеральне міністерство транспорту та цифрової інфраструктури Німеччини виділило 60 млн євро на будівництво державних водневих заправних станцій з акцентом на великовантажному транспорті.
У програмі фінансування зазначено, що в пріоритеті будуть проєкти із забезпечення воднем  вантажівок на водневих паливних елементах. Перевагу також матимуть ті оператори, які можуть забезпечити 100% «зелений» водень. Проєкти, які мають право на фінансування, отримають 80% від загальної суми інвестицій.
Джерело: https://bit.ly/3pySGyZ

Компанія GAIL (India) Ltd побудує найбільший в Індії завод з виробництва «зеленого» водню в найближчі 12-14 місяців, оскільки має намір доповнити свій газовий бізнес безвуглецевим паливом.
Компанія планує побудувати електролізер потужністю 10 МВт, здатний виробляти 4,5 тонн «зеленого» водню щодня.
Джерело: https://bit.ly/3nhzwec

Единбурзький аеропорт об'єднався з найбільшим в світі розробником офшорних вітроенергетичних установок Ørsted, щоб до 2040 року досягти нульового рівня викидів за рахунок використання зелених технологій, в тому числі нового водневого палива, виробленого у великих масштабах на морських вітряних електростанціях.
Вони співпрацюватимуть, щоб визначити найбільш ефективні і доступні варіанти для аеропорту з декарбонізації енергії в самому аеропорту, транспортних засобах, які використовуються для його роботи та доставки пасажирів і товарів в/з Единбурзького аеропорту, а також палива для літаків.
Джерело: https://bit.ly/3jtMBjo

Південнокорейська аерокосмічна компанія LIG Nex1 представила свою нову концепцію важкого безпілотника. Пропонований літаючий апарат працюватиме на водневих паливних елементах і матиме вантажопідйомність 200 кілограмів.
Хоча компанія вже розробила безпілотники на водневих паливних елементах, повідомляється, що це перший випадок, коли LIG Nex1 застосовує таку технологію на моделі KCD-200.
Джерело: https://bit.ly/3Ggy58f

Linde оголосила про запуск нового заводу з виробництва водню світового масштабу в Техасі, в результаті чого загальна виробнича потужність Linde на узбережжі Мексиканської затоки в США становить приблизно 1,5 мільярда кубічних футів на день.
Новий завод Linde розпочав постачання високочистого водню на нафтопереробний завод Phillips 66 Sweeny в Олд Оушен, штат Техас, згідно з довгостроковою угодою про постачання.
Джерело: https://bit.ly/2ZkVVPI