Олександр Рєпкін зустрівся із заступником голови місії та консулом Посольства Австралії в Україні Робертом Кертісом

Підсилення двостороннього діалогу та взаємний обмін досвідом між країнами має важливе значення для розвитку та впровадження новітніх технологій, таких як водень. Австралія – одна з тих країн, яка вже активно займається розвитком водневої енергетики й досвід якої може бути вкрай корисним для України.

Сьогодні Президент Енергетичної асоціації «Українська воднева рада» Олександр Рєпкін обговорив із заступником голови місії та консулом Посольства Австралії в Україні Робертом Кертісом питання можливої співпраці Австралії та України у сфері водневої енергетики.

Зокрема, Сторони поділилися ключовими напрацюваннями щодо впровадження водневих технологій в країнах. Роберт Кертіс зазначив, що наразі в Австралії вивчають нові технології транспортування водню та впроваджують водневі проєкти.

За результатами зустрічі Сторони погодилися, що стимулювання виробництва водню та його використання як екологічного палива є ключовими для вирішення завдань, спрямованих на боротьбу зі змінами клімату, та домовилися про підсилення двостороннього діалогу.

Нагадаємо, що в Австралії національну водневу стратегію затвердили ще два роки тому. Її реалізація до 2030 року є одним із головних завдань уряду країни. Стратегія включає понад пів сотні напрямів та ставить за мету використання водню на транспорті, у промисловості, для пристосування газотранспортних мереж тощо. Важливим є й те, що усі ці заходи отримують державну фінансову підтримку.