Президент Української Водневої Ради Олександр Рєпкін взяв участь в найбільшому економічному форумі в Польщі

Щорічний 29-й Економічний форум розпочався 3 вересня в польському місті Криниця-Здруй.

Одним зі спікерів заходу став Президент енергетичної асоціації «Українська Воднева Рада».

"Європа завтрашнього дня. Сильна, але яка саме?" - тема цьогорічного форуму. Обговорити майбутнє європейської економіки зібрались політики, експерти, бізнесмени та журналісти. Економічний форум в Криниці-Здруй також називають «польським Давосом».Президент енергетичної асоціації «Українська Воднева Рада» взяв участь у панельній дискусії «Від бачення до реалізації. Європейські енергетичні проєкти». Олександр Рєпкін виступив із презентацією «Ukrainian Hydrogen Council – Bridge to Europe» та розповів про концепцію впровадження водневих технологій в Україні. Зокрема, про можливості секторальної інтеграції водню в економіку країни та досвід співпраці з найбільшою європейською організацію Hydrogen Europe, членом якої є Українська Воднева Рада.В обговоренні також взяли участь держсекретар польського міністерства енергетики Адам Гаведа, член європейського парламенту Мартін Хойсик, польський депутат Здислав Гавлик, гендиректор LITGRID AB Дайвіс Вірбікас, віцепрезидент правління PERN S.A. Матеуш Войдеко, президент польського Фонду Сталої Енергетики Мацей Стрієцкі.Польські експерти розповіли про нагальні енергетичні виклики. Так, наприклад, для Польщі актуальними стають проблеми балансування об’єднаної енергосистеми. Як і в Україні, гострою є дискусія щодо будівництва нових атомних енергоблоків. Президент енергетичної асоціації «Українська Воднева Рада» Олександр Рєпкін зазначив, що  державна енергетична концепція Польщі сьогодні є прикладом зваженості та послідовності.

«В Польщі досить серйозним є питання зменшення викидів СО2. Там чітко розуміють необхідність виконання умов ратифікованої Паризької кліматичної угоди. Саме тому в країні шукають шляхи та технології, які допоможуть їх дотримуватись. Звісно, за один день Польща не зупинить будівництво атомних електростанцій. Але там розглядають можливості будівництва малих атомних енергоблоків. Так само, поляки зацікавлені в збільшенні коефіцієнту корисної дії вугілля та поліпшенні технології його спалювання. Але не шляхом будівництва нових вугільних блоків, а шляхом модернізації вже наявних», - розповів Олександр Рєпкін.

 Важливої частиною зустрічі стала дискусія з держсекретарем міністерства енергетики Польщі Адамам Гаведою. 

«Польські посадовці розуміють, що низька вартість електроенергії не має бути ключовим фактором для прийняття рішень про будівництво того чи іншого виду енергетики. Пріоритетними для них є, насамперед, екологічність та ратифікація Паризької угоди», - відзначив Олександр Рєпкін.

Всього в рамках форуму заплановано понад 250 дискусійних панелей на різні теми. Гостями заходу є політичні, економічні та соціальні лідери, а також журналісти, які приїхали з понад 60 країн Європи, Азії та Америки. Місією форуму є створення сприятливого клімату для розвитку політичної та економічної співпраці між країнами-членами ЄС та їхніми сусідами.

ОСТАННІ НОВИНИ

22 Березня 2024

Українська воднева рада представила перспективи водневої економіки членам «Клубу Мерів»

21 березня відбулася експерт-сесія «Клубу Мерів», де Українська воднева рада представила ...

Детальніше

15 Березня 2024

Результати діяльності Української Водневої Ради у 2023 році

Ми раді представити звіт, який описує нашу діяльність у 2023 році. Дізнайтеся більше про ...

Детальніше

13 Березня 2024

Стратегія розвитку та впровадження відновлюваної енергетики в Україні

Запропонована стратегія ґрунтується на наукових дослідженнях та інноваційних технологіях, ...

Детальніше